God Jul

God Jul alla biodlarvänner i och omkring Lerum!

Varför inte prova knäck på ett nytt sätt?

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk honung
  • 50 g smör
  • knäckformar

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstången, frön och alla övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 35 minuter. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar. Ta bort vaniljstången. Häll smeten i en kanna och fyll knäckformarna. Låt svalna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.