Förbättrad version på Vaxutsmältare

Förbättrad ”Vaxutsmältare med ånga”.

I höstas la Nisse ut ett förslag på Vaxutsmältare med ånga. Den visade sig ge en blandning av vatten, skräp och vax som krävde en silning av något slag. Nisse har nu gjort en ny variant som består av två(!) stycken plastboxar. Den övre med små hål i botten som silar bort skräpet och den nedre som samlar upp vatten och vax. Denna variant fungerar bra. Beskrivning finns nu på vår hemsida under:

 Bin & Biodling/Ritningar o Tips/Vaxutsmältare med ånga

Anm.: I senaste Bitidningen, Nr 1, Jan 2018, sid 16 – 18 finns en beskrivning på en vaxursmältare. Denna kräver dock en hel del snickeriarbete mm som gör den komplicerad att bygga och knappast billigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Producerad av hounungochbin.se