Seminarium på Garveriet 4/3 Drottningodling

Lördagen den 4/3 kommer distriktet hålla en samling i Garveriet, Floda, för att följa drottningodlingsseminariet i Skövde via Zoom.

Seminariet håller på från klockan 10 till 17, och består av föreläsningar från Bert Trybom och Renée Lindell. Lunch serveras och evenemanget är helt kostnadsfritt för deltagare.

Seminariet är en fördjupning inom drottningodling, avel och genetik, som ger oss kunskaper inom hur vi ska tänka och göra när det gäller selektering och testning av drottningar.

Även om man är nybörjare inom drottningodling kommer detta ge en bättre inblick i vad som krävs för att odla fram drottningar som ger friska, produktiva samhällen.

Bert Trybom är en av Sveriges ikoner inom detta område och har djupa kunskaper inom genetik och inseminering med sina 70 år som biodlare.

Renée Lindell är yrkesbiodlare och drottningodlare från Blekinge, och har även föreläst om avel och genetik på yrkeskurser för biodling.

Vi kommer att samlas och följa detta seminarie via Zoom i Garveriet i Floda, på Garverivägen 9, 448 31 Floda. Detta eftersom antalet deltagare på plats är begränsat, och att det är långt till Skövde för många.

Föreläsningar går från 10-12, sedan lunch 12-13, och föreläsningar 13-17.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Producerad av hounungochbin.se