Skötselgruppen

Skötselgruppen

Inför starten av 2022 har vi sju kupor i föreningen och genom våra bigårdsträffar så bidrar dessa kupor starkt till att hålla föreningen levande. Förra året hade vi ju en fantastisk uppslutning kring våra bigårdsträffar i Kolboryd och vi hoppas verkligen att detta skall kunna fortsätta även under 2022.

Några saker kände vi att vi kunde förbättras till nästa säsong och här följer några av dem:

  • Vi har ett skötselschema över vad som skall göras under hela året. Det får naturligtvis anpassas efter bin, väder & vind men det är ändå en grovplan.
  • Vi har nya skötselkort som kommer finnas i flera pärmar, på så sätt kommer vi kunna arbeta i flera grupper samtidigt under de tillfällen vi (förhoppningsvis) blir lika många som förra året.
  • Schemalagd handledning, vi har upprättat ett schema där vi vid varje tillfälle kommer ha en erfaren handledare samt en assisterande handledare för varje tillfälle.
  • Säkerhet, vi har nu en förstahjälpen låda tillgänglig ifall olyckan skulle vara framme. Den finns i vårat förråd, nära bigården.
  • Ta gärna med eget fika i samband med bigårdsträffarna.

Vi fortsätter att utveckla arbetet kring bigården och återkommer säkerligen med fler förändringar senare. Har du tips, idéer på hur vi kan utveckla arbetet i bigården så kontakta någon av oss skötselgruppen.

Ansvarig är Britt-Karin Persson  070-5872538

Skötselschema

Skötselkort Lerums biodlarförening

Schema för handledare 2021

Schema bigårdsträffar 2022

Vill du själv använda skötselkortet för eget bruk finns det även i excelformat: Skötselkort

Producerad av hounungochbin.se