Skötselgruppen

Skötselgruppen

Inför starten av 2024 har vi en kupa i Kolboryd och 6 på Garveriet. Genom våra bigårdsträffar så bidrar dessa kupor starkt till att hålla föreningen levande. 

Några saker har vi  förbättra till denna säsong och här följer några av dem:

  • Vi har ett skötselschema över vad som skall göras under hela året. Det får naturligtvis anpassas efter bin, väder & vind men det är ändå en grovplan.
  • Vi har nya skötselkort som kommer finnas i flera pärmar, på så sätt kommer vi kunna arbeta i flera grupper samtidigt under de tillfällen vi (förhoppningsvis) blir lika många som förra året.
  • Schemalagd handledning, vi har upprättat ett schema där vi vid varje tillfälle kommer ha en erfaren handledare samt en assisterande handledare för varje tillfälle.
  • Säkerhet, vi har nu en förstahjälpen låda tillgänglig ifall olyckan skulle vara framme. Den finns i vårat förråd, nära bigården.
  • Ta gärna med eget fika i samband med bigårdsträffarna.

Vi fortsätter att utveckla arbetet kring bigården och återkommer säkerligen med fler förändringar senare. Har du tips, idéer på hur vi kan utveckla arbetet i bigården så kontakta någon av oss skötselgruppen.

Ansvarig är Johan Aga  0700 647433

Skötselschema

Skötselkort Lerums biodlarfören

Schema bigårdsträffar 2024

Vill du själv använda skötselkortet för eget bruk finns det även i excelformat: Skötselkort

Producerad av hounungochbin.se