Bio med Biföreningen

Torsdagen den 7 oktober bjuder Föreningen in till filmvisning av filmen Earth-Muted som handlar om bin och pollinering i Kina. Det är en dokumentär av Mikael Kristersson som fått mycket beröm och priser. Biljetterna kostar bara 50 kr (Föreningen sponsrar resten). Filmen visas på Tollereds biograf kl. 19.00.
Anmälan till per.hassling@telia.com. Det finns 24 platser. Om intresset är större så ordnar vi ytterligare visningar.
Välkomna

Filminformation

I en dalgång i Kina har de vilda pollinerande insekterna försvunnit på grund av överanvändning av bekämpningsmedel. Jordbrukarna tvingas pollinera sina träd för hand, flytta till platser där deras bin ska kunna överleva eller där det fortfarande finns vilda pollinatörer kvar. I tre fängslande livsöden fångas den sköra relationen mellan natur och människa och ett ekosystem på väg mot kollaps. Dalgången i Kina är inte unik. Det finns fler platser i världen där pollinatörer inte längre överlever. EARTH: MUTED är en föraning om vilken framtid vi har att vänta om vi inte ändrar vårt sätt att leva.

Ett svar på ”Bio med Biföreningen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Producerad av hounungochbin.se