Information om bitillsyn

Bitillsynskartan har uppdaterats

I Bitillsynskartan kan du se namn och kontaktuppgifter till bitillsynsmännen. Nytt för i år är att du kan se uppgifter för alla distrikt i Sverige. Dessutom visar kartan även aktuella smittförklaringar för amerikansk yngelröta. Du hittar kartan här: Lst Bitillsynskartan (lansstyrelsen.se)

Anmäla uppställningsplatser

I samband med smittutredningar är det viktigt att bitillsynsmannen får korrekta uppgifter om vilka uppställningsplatser som finns i området. Därför är det viktigt att du anmäler och avanmäler dina uppställningsplatser samt uppdaterar dina kontaktuppgifter. På sidan Biodling | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se) hittar du formuläret för anmälan av uppställningsplatser. Avregistrering av uppställningsplatser gör du här Avregistrera uppställningsplatser | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se)

Prenumerera på information om sjukdomsutbrott

På sidan Aktuella utbrott av bisjukdomar | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se) lägger vi upp information om aktuella sjukdomsutbrott i Hallands och Västra Götalands län. Om du lägger till dig som prenumerant, får du ett mejl när det blir ett nytt utbrott av amerikansk yngelröta. Du registrerar dig längst ner på sidan.

Vad händer framåt?

Bitillsynen fortsätter som tidigare med bitillsynsmän och Länsstyrelser under 2024 och 2025. Troligtvis kommer Jordbruksverket att ta över bitillsynen under våren 2026.

Du når oss som arbetar med bitillsynen på Bitillsyn.vastragotaland@lansstyrelsen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Producerad av hounungochbin.se