God Jul och Gott Nytt År!

Lerums biodlarförening har vid årsmötet 2017 beslutat att skicka ett bidrag till ActionAid för att ge två kvinnor möjlighet att försörja sig och sin familj genom att bli biodlare!

 

 

Agonza Florence från Uganda är en av de kvinnor som genom ActionAid, arbetar med bikupor;

“Min man och jag har sex barn. Vi har haft det svårt att få det att gå runt.
Men sen jag fick bikupor av ActionAid har allt förändrats! Jag tar väl hand om mina bin och kan skörda 60 liter honung två gånger om året. För pengarna har jag köpt tio nya bikupor för att få ännu större skördar. Nu kan vi laga huset, betala barnens skolavgifter och till och med spara lite för framtiden.”

 

Läs mer:

Gåvokort Bikupa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Producerad av hounungochbin.se