Utlämning av Oxalsyra och inlämning av ramar för rengöring den

Söndag den 10 december så blir det oxalsyrautlämning på Garveriet. Vi börjar kl 10 och slutar klockan 12.

Instruktioner för oxalsyrebehandling
Tag med egen burk att ha oxalsyralösningen i vid utlämningen. Droppas ljummen eller rumstemperarad med droppspruta direkt på bina i samhället när det är mellan -4°C och 4°C ute, 25-35ml beroende på hur starkt samhället är. Använd gärna handskar vid hanteringen och undvik att få lösningen i ögonen. Använd lösningen inom kort efter utlämningen, efter bara en vecka kan den vara giftig för bina. Vid utlämningen ges 35ml per samhälle, kostar 5 kr per dos som innan.

Traditionellt bjuder Föreningen också på glögg och pepparkakor i samband med ut- och inlämningen.

Inlämning av ramar för rengöring
Utby maskin kommer också den 10.12 så det går bra att lämna in ramar för smältning och rengöring. Förpacka i tex. bananlådor inslagna i plastsäckar. Se instruktioner i länken . Fyll också i blanketten noggrant och lämna in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Producerad av hounungochbin.se