Inlämning av ramar för rengöring och oxalsyreutlämning

Söndag den 10 december så blir det oxalsyreutlämning på Garveriet. Vi börjar kl 10 och slutar klockan 12. Medtag egen burk. Oxalsyran kostar 5 kr per samhälle. Lägg märke till att Oxalsyran ska ges till samhället så fort som möjligt efter uthämtning. Den ideala temperaturintervallet är mellan -4 till +4.

Föreningen bjuder också på glögg och pepparkakor vid utlämningen.

Utby maskin kommer också den 10.12 så det går bra att lämna in ramar för smältning och rengöring. Förpacka i tex. bananlådor inslagna i plastsäckar. Se instruktioner i länken nedan. Fyll också i blanketten noggrant.

Instruktioner vaxinmämning2022

Blankett inlämning Utby

Välkomna Styrelsen

Honungsförsäljning

Föreningen hade ett ganska bra honungsår. Slungat och klart samt ympat. Sparbanken eller Lerum energi hade inget intresse av att köpa honung. Om någon vill sälja honung till vänner eller bekanta så ta kontakt med styrelsen. 80 kr per 350 gr burk.

Utlämning av Oxalsyra och inlämning av ramar för rengöring den

Söndag den 10 december så blir det oxalsyrautlämning på Garveriet. Vi börjar kl 10 och slutar klockan 12.

Instruktioner för oxalsyrebehandling
Tag med egen burk att ha oxalsyralösningen i vid utlämningen. Droppas ljummen eller rumstemperarad med droppspruta direkt på bina i samhället när det är mellan -4°C och 4°C ute, 25-35ml beroende på hur starkt samhället är. Använd gärna handskar vid hanteringen och undvik att få lösningen i ögonen. Använd lösningen inom kort efter utlämningen, efter bara en vecka kan den vara giftig för bina. Vid utlämningen ges 35ml per samhälle, kostar 5 kr per dos som innan.

Traditionellt bjuder Föreningen också på glögg och pepparkakor i samband med ut- och inlämningen.

Inlämning av ramar för rengöring
Utby maskin kommer också den 10.12 så det går bra att lämna in ramar för smältning och rengöring. Förpacka i tex. bananlådor inslagna i plastsäckar. Se instruktioner i länken . Fyll också i blanketten noggrant och lämna in.

Oxalsyrautlämning och vax och ramar inlämning söndag den 10.12

Söndag den 10 december så blir det oxalsyrautlämning på Garveriet. Vi börjar kl 10 och slutar klockan 12. Medtag egen burk. Oxalsyran kostar 5 kr per samhälle. Lägg märke till att Oxalsyran ska ges till samhället så fort som möjligt efter uthämtning. Den ideala temperaturintervallet är mellan -4 till +4

Föreningen bjuder också på glögg och pepparkakor vid utlämningen.

Utby maskin kommer också den 10.12 så det går bra att lämna in ramar för smältning och rengöring. Förpacka i tex. bananlådor inslagna i plastsäckar. Se instruktioner i länken nedan. Fyll också i blanketten noggrant.

Bigårdsträff

Bigårdsträff på Garveriet lördag den 19 augusti kl 10.00
Handledare Fredrik Antonsson och Pär Svensson
Slutskattning och kontroll.

Producerad av hounungochbin.se