Svärmfångare

I senaste numret av Bitidningen på sidan 12 finns en liten artikel om svärmfångare. Jag vet inte om vi har enskilda medlemmar som är anmälda dit. Men man efterlyser fler som vill ställa upp som svärmfångare. Det finns ett tel nr dit allmänheten kan ringa om de ser en bisvärm. Om det finns en anmäld svärmfångare i området skickas ett SMS ihop med tel nr till den som ringt till svärmfångaren. Man kan då ta kontakt och komma överens om att hjälpa till att fånga in svärmen.

Kontakta gärna Maj-Britt Järnvall, förbundsadministratör för Biodlarna, så hjälper hon er med att bli svärmfångare.
maj-britt.jarnvall@biodlarna.se
0142 – 48 20 02

Hämta vax och ramar på Aludden

Det finns fortfarande vax och ramar som inte är uthämtade på Aludden. Ni som känner på er att ni lämnat ramar till Börta ombedes att hämtade dessa och ert vax på Aludden. Kuvert med namn och faktura ligger på bordet. Ta kontakt med Mikael Strömblad på mail s_mickes@hotmail.com. Han bor på Nyebrostigen 24 och nyckeln till Aludden finns i ett nyckelskåp. Ni får koden av om ni skriver eller ringer 0706 490316

Per H

Styrelsemöte

Styrelsen träffades i onsdags i ett zoom möte. Bland annat fick vi reda på att vi troligen inte kan behålla vår lokal efter årets slut. Vi behöver alltså börja leta efter nåt som passar våra syften. En lokal där vi kan slunga, förvara materiel samt helst träffas och hålla möte. Inte så lätt som ni förstår. Styrelsen beslöt att bilda en lokalgrupp som består av Per Hassling Lasse Blomberg Annelie Nyberg och Pär Svensson. Om nån mer vill engagera sig eller har tips på möjlig lokal så hör av er till Per H per.hassling@telia.com.

I övrigt kommer protokollet snart upp på sidan

Per H

Bigårdträff

Hej. På måndag kl 18-20 samlas vi på Kolboryd för bigårdträff. Ta chansen att träffas runt kuporna och kontrollera tillståndet för våra bin.

Förra gången så observerades drottningar i alla kupor och yngelsättningen var i full gång.

Ledare är Britt-Karin Persson och Johan Aga

Välkomna

Ramar att hämta

Börta har nu levererat ramar och vax samt övriga beställda varor till vår lokal på Aludden. Materialet är uppmärkt med siffror och förnamn. På bordet ligger kuvert med namn och siffror som hänvisar till ramarnas och vaxets nummer. På tisdag kl 18-19 kommer lokalen att vara öppen för dem som vill hämta. För de som inte kan komma då ta kontakt med Micke: Skicka ett SMS till 0706-490316 så får du koden till nyckelskåpet hemma hos honom och komma och hämta själv.

Per Hassling

Protokoll publiceras

Protokoll från Årsmöten och Styrelsemöten publiceras på vår hemsida, de är placerade under fliken ”Medlemssida” som du når genom att vara inloggad på hemsidan. Inloggning skapas genom att man registrerar sig som användare på hemsidan, vilket man kan göra om man är medlem i föreningen. På Medlemssidan återfinns också kontaktuppgifter på övriga medlemmar i föreningen som valt att registrera sig som användare på hemsidan.

Ny kurs

En ny kurs kommer att hållas till vårvintern om antalet anmälda är tillräckligt för att starta. Så sätt upp dig på listan hos vuxenskolan för att vara med. Kursen kommer att hållas via zoom och 3 stycken bigårdsbesök.

Se information på vår hemsida